Καλώς Ορίσατε

Στον Δικτυακό Τόπο του Σχολείου μας!

Προετοιμάζουμε

το μέλλον των μαθητών μας!

previous arrow
next arrow
Slider

WeRemember

21/12/2018

Το σχολείο μας συμμετέχει στην παγκόσμια καμπάνια 2019 #WeRemember που οργανώνεται από το World Jewish Congress.

Ο σκοπός της καμπάνιας αυτής είναι η μνήμη του ολοκαυτώματος να διατηρηθεί ζωντανή έτσι ώστε να αποτραπούν νέα ολοκαυτώματα στο μέλλον.

Το σχολείο μας πάντα ευαισθητοποιημένο σε τέτοιες δράσεις που προάγουν την έννοια της δημοκρατίας, ελευθερίας και ανοχής σε κάθε διαφορετικότητα είχε την τιμή να γίνει δεκτό στην φετινή καμπάνια.

Οι μαθητές μας φωτογραφήθηκαν μπροστά από τα μνημεία της πόλης μας.

Το 1ο ΕΠΑΛ Άρτας θυμάται , διδάσκει και ελπίζει ότι ποτέ ξανά δεν θα ξαναδεί η ανθρωπότητα ολοκαυτώματα.

#WeRemember

 

 

 

 

 

#WeRemember

eTwinning

07/12/2018

eTwinning project

Το σχολείο μας συμμετέχει στο πρότζεκτ του eTwinning «Christmas traditions in Europe - what is different, what is common».

Το πρότζεκτ αφορά την ανταλλαγή Χριστουγεννιάτικων καρτών μεταξύ των σχολείων των χωρών που συμμετέχουμε καθώς και ανταλλαγή των εθίμων για τις γιορτές των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Οι χώρες είναι : Ελλάδα, Κύπρος, Λιθουανία, Πολωνία, Πορτογαλία

Οι μαθητές μας ετοίμασαν όλες τις κάρτες. Οι κάρτες καθώς και οι ευχές είναι όλες χειροποίητες. Οι εργασίες έγιναν στο εργαστήριο των βοηθών βρεφονηπιοκόμων.

Καλλιτεχνική υπεύθυνη : Σπέτζα Όλγα καθηγήτρια 1ου Επαλ Αρτας.

   

                                                                                                                                      
   

 

 

Κομμωτικής Τέχνης

Ειδικότητα: Κομμωτικής Τέχνης

Ο απόφοιτος της ειδικότητας κομμωτικής τέχνης με τις γνώσεις και δεξιότητες που αποκτά μπορεί να εργαστεί σε κομμωτήρια, σε τηλεοπτικούς σταθμούς, σε θέατρα, σε στούντιο φωτογράφησης μοντέλων, σε ιδρύματα σε δημόσιες υπηρεσίες και ως ελεύθερος επαγγελματίας σε όλους τους τομείς της ειδικότητας του.

                                                 ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2018 - 2019

Εθελοντισμός

01/12/2018

Το σχολείο μας. ο Διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων, ανάθεσε στον εκπαιδευτικό του σχολείου μας κ. Φωτιάδη Σωκράτη κατά το σχολικό έτος 2016-2017 το μάθημα Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων. Στα πλαίσια του μαθήματος τοποθετήθηκαν στο σχολείο μας κάδοι συλλογής για πλαστικά καπάκια.

Δύο χρόνια μετά τα πλαστικά καπάκια  θα διατεθούν από το σχολείο μας στον σύλλογο παραπληγικών και κινητικά αναπήρων του Νομου Πέλλας για αγορά αναπηρικών καροτσιών σε άπορους συναθρώπους μας.

   
 

 

 

 

 

 

 

  

 

Αισθητικής Τέχνης

Ειδικότητα: Αισθητικής Τέχνης

Ο απόφοιτος της ειδικότητας Αισθητικής Τέχνης  με τις γνώσεις και δεξιότητες που αποκτά μπορεί να εργαστεί σε Ινστιτούτα Αισθητικής, σε καταστήματα καλλυντικών, σε κέντρα αδυνατίσματος, σε θέατρα, σε τηλεοπτικούς σταθμούς και σε στούντιο φωτογράφησης μοντέλων.

 

                                               ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2018 - 2019

 

ERASMUS+

Είναι το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό για την περίοδο 2014-2020. Στοχεύει στην ανάδειξη των δεξιοτήτων, της απασχολησιμότητας καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας σε όλους τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης.

Όπως είναι γνωστό, το «Μεταλυκειακό  Έτος – Τάξη Μαθητείας» αποτελεί μια εναλλακτική εκπαιδευτική διαδρομή αναβάθμισης των επαγγελματικών προσόντων των αποφοίτων των ΕΠΑ.Λ. με στόχο την αναβάθμιση της εργασιακής τους προοπτικής. 

ΕΠΙΛΕΓΩ

Το νέο σύστημα των ηλεκτρονικών εγγραφών θα συμβάλει στην καλύτερη οργάνωση των σχολείων, στον καλύτερο προγραμματισμό των τμημάτων και στην έγκαιρη κάλυψη των αναγκών των σχολείων σε εκπαιδευτικούς και βιβλία.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Καθορίζουμε τη διδακτέα-εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄ τάξης Ημερήσιων και Δ΄ τάξης Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. του ν. 4386/2016 (Α΄ 83) για το σχολικό έτος 2018-2019. Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την ύλη.

 

 

    

  Η  ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ: ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

 

Tο 1 ΕΠΑΛ Αρτας ανακοινώνει ότι συμμετέχει στο Ευρωπαικό έτος πολιτιστικής κληρονομιάς( EYCH) 2018 με το έργο του "η ιστορία και η κουλτούρα της πόλης μας" . 
Είναι επίσημο μέλος του EYCH από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαικό Συμβούλιο
"η κληρονομιά μας: εκεί που το παρελθόν συναντά το μέλλον" "     #EuropeForCulture 

 

 

The 1 EPAL Artas announces that he participates in the European Year of Cultural Heritage (EYCH) 2018 with his work "The History and Culture of Our City".
He is an official member of the EYCH by the European Parliament and the European Council
"Our Heritage: Where the Past Meets the Future" "#EuropeForCulture

Publish modules to the "offcanvas" position.