6ο Μαθητικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο

6ο Μαθητικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο - Βενετία 28/11 -2/12/2019


“Η Ιστορία συναντά τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Τεχνολογία: Ο Άνθρωπος και η διαδρομή του από την Αναγέννηση στον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο”


«Ανατομία, από την "παρανομία" στην 3d απεικόνιση» 

Το σχολείο συμμετείχε με μία παρουσίαση του θέματος δίγλωσση, Ελληνικά κ Αγγλικά και με μια ταινία. Το θέμα και των δύο ήταν «Ανατομία, από την «παρανομία» στην 3d απεικόνιση».
Η ταινία γυρίστηκε στους χώρους του σχολείου. Στα εργαστήρια της νοσηλευτικής και στα εργαστήρια των ηλεκτρονικών υπολογιστών, στην αίθουσα συλλόγου του σχολείου και τα εξωτερικά πλάνα στον εξωτερικό χώρο του σχολείου.
Είμαστε επαγγελματικό λύκειο για αυτό και επιλέξαμε να ασχοληθούμε με την επίδραση της αναγέννησης στην επιστήμη της Ιατρικής. Μετά τον μεσαίωνα όπου η ιατρική δεν υπήρχε καν αλλά ήταν θέλημα θεού ή δαιμόνων για το ποιος θα ζήσει ή όχι, εμφανίζονται κατά την αναγέννηση επιστήμονες που ασχολούνται ξανά στην αρχή κρυφά και παράνομα με το ανθρώπινο σώμα. Οι πρώτες προσπάθειες ανατομίας γινόταν σε πτώματα ανθρώπων του υποκόσμου όπου κανείς δεν θα τα αναζητούσε, από ανθρώπους με κύρος και που ανήκαν στην κοινωνική ελίτ. Μπορούσαν έτσι να έχουν πρόσβαση σε αρχαία συγγράμματα. Με το πέρασμα των δεκαετιών η ανατομία ως επιστήμη έγινε φανερή , ασκούνταν πια από ιατρούς. Γράφτηκαν βιβλία ανατομίας και το ανθρώπινο σώμα κέντρισε το ενδιαφέρον διασήμων ζωγράφων. Οι οποίοι μας άφησαν αριστουργήματα αλλά το σημαντικότερο έφεραν την ανατομία στο προσκήνιο.
Η πορεία είναι μετά γνωστή, η εξέλιξη της ιατρικής είναι ραγδαία.
Σήμερα για την ακαδημαϊκή επιμόρφωση των ιατρών συνεργάζονται πια πολλές επιστήμες. Στην εποχή των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της ελεύθερης γνώσης
μέσω του διαδικτύου η ανατομία βρίσκεται μέσα σε κάθε σπίτι, τόσο αυτών που ασχολούνται με την ιατρική αλλά και των απλών πολιτών. Όλα όμως ξεκίνησαν από την προσπάθεια μερικών ανθρώπων στην αναγέννηση να εξηγήσουν το ανθρώπινο σώμα από μέσα.


ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ :
1. ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
2. ΒΑΣΙΛΑ ΜΑΡΙΑ
3. ΒΙΤΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
4. ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
5. ΔΡΑΓΑΤΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
6. ΕΞΑΡΧΟΣ ΜΑΡΙΟΣ
7. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
8. ΚΙΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
9. ΚΟΝΤΟΔΗΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
10. ΜHΛΙΩΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
11. ΜΠΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
12. ΜΠΙΣΚΑΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
13. ΜΙΚΡΟΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
14. ΝΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
15. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
16. ΠΕΤΣΑ ΔΩΡΟΘΕΑ
17. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
18. ΨΩΡΡΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΟΜΑΔΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ :
• ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
• ΜΠΑΤΖΙΟΥ ΣΟΦΙΑ
• ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
• ΨΑΘΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

 

 


Εκτύπωση