Rosiory de Vede

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το 1ο ΕΠΑΛ Άρτας  πραγματοποίησε την 1η  κινητικότητα μαθητών και εκπαιδευτικών στo Rosiory de Vede της Ρουμανίας από τις 31/3 – 6/4 στα πλαίσια υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+

“SKILLS FOR LIFE WORK IN EUROPE ”   NO: 2018-1-RO01-KA229-049463 για τα έτη 2018-2020

Πρόκειται για ένα διετές πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν η Ελλάδα η Πορτογαλία, η Τουρκία, η Ιταλία και η Ρουμανία που είναι η διοργανώτρια χώρα.

Η αποστολή που αποτελούνταν από 5 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς παρουσίασε δράσεις και εργασίες που είχαν εκπονηθεί .

Τα θέματα των εργασιών μας ήταν : το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας, ανάλυση οικονομικών δεικτών της χώρας μας όπως δείκτες ανεργίας, ΑΕΠ, κατώτατος μισθός και νομοθεσία, πληθωρισμός

Οι παρουσιάσεις έγιναν στο σχολείο υποδοχής .

 

Ακολούθησε εκπαίδευση σε εικονικές επιχειρήσεις και παρουσίαση του προγράμματος που υλοποιεί πάνω σε αυτό το θέμα το σχολείο της Ρουμανίας

Επισκεφτήκαμε επιχειρήσεις της περιοχής καθώς και ένα δημοτικό σχολείο για να δούμε από κοντά το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

Το πολιτιστικό μέρος του προγράμματος περιελάμβανε επίσκεψη στην πρωτεύουσα στο Βουκουρέστι.

Varazdin

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το 1ο ΕΠΑΛ Άρτας  πραγματοποίησε την 2η  κινητικότητα μαθητών και εκπαιδευτικών στo Varazdin της Κροατίας στα πλαίσια υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+

LEARING THROUGH SCHOOL PROJECTS – MOTIVATE, CREATE AWARENESS AND     MAKE STUDENTS MORE RESPONSIBLE”    No: 2018-1-RO01-KA201-0491104.

     

Πρόκειται για ένα διετές πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν η Ελλάδα η Κροατία η Τουρκία και η Ρουμανία που είναι η διοργανώτρια χώρα.

Η αποστολή που αποτελούνταν από 5 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς παρουσίασε δράσεις και εργασίες που είχαν  εκπονηθεί

Με θέμα : Historical and cultural personalities

Οι παρουσιάσεις έγιναν στο  ŠKOLASTRANIHJEZIKA ŽIGERπου είναι το σχολείο υποδοχής

Tα παιδιά συνεργάστηκαν άψογα και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μαθητές και προσωπικότητες από τις παραπάνω χώρες να μοιραστούν εμπειρίες και εντυπώσεις σχετικά με το πρόγραμμα.Κατά την παραμονή μας ξεναγηθήκαμε στο σχολειό φιλοξενίας και στην παλιά πόλη του Varazdinπαίξαμε το κυνήγι του θησαυρού με νικητήρια την ομάδα των καθηγητών.

   

 

Στην συνεχεία πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στην πρωτεύουσα της χώρας το Ζάγκρεμπ όπου ξεναγηθήκαμε στο ιστορικό κέντρο καθώς και επίσκεψη στο ιστορικό κάστρο Trakošćan.Μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία  να γνωρίσουν τα αξιοθέατα της περιοχής και να γνωρίσουν τον πολιτισμό τα ήθη και τα έθιμα τους. Όλοι οι συμμετέχοντες επέστρεψαν στην Ελλάδα ενθουσιασμένοι από την εμπειρία τους αυτή την Κυριακή 11 Μαΐου γεμάτοι με θετικές εμπειρίες που θα αξιοποιηθούν αναλόγως για την σωστή συνέχιση και ολοκλήρωση του προγράμματος.

Afyon karahisar

ERASMUS+
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο <Skills for work and life in Europe>, το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Άρτας με τους εκπαιδευτικούς Σωτηρία Μποκογιάννη, Λεωνίδα Σιώλο και 5 μαθήτριες επισκέφθηκαν το Αφιόν Καραχισάρ της Τουρκίας από τις 1/4/2019 μέχρι τις 5/4/2019. Σκοπός του προγράμματος ήταν οι μαθητές να αποκτήσουν δεξιότητες και ικανότητες που θα τους φανούν χρήσιμες στην επαγγελματική και κοινωνική τους σταδιοδρομία.
Στα πλαίσια του προγράμματος η ομάδα του 1ου Επα.Λ. γνώρισε τις ειδικότητες και τον τρόπο εκπαίδευσης των μαθητριών του τεχνικού σχολείου Ibrahim Evren της περιοχής του Αφιόν καθώς και γνώρισε τοπικά ήθη και πολιτισμικά στοιχεία της περιοχής μέσω δράσεων που οργανώθηκαν από το σχολείο.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε επισκέψεις σε μνημεία, μουσεία, τζαμί και χαμάμ της περιοχής. Επίσης οι μαθήτριες επεσκέφθησαν τοπική βιομηχανία παρασκευής λουκουμιού, σουτζουκιού (μοσχαρίσιου λουκάνικου) και εργοστάσιο κατεργασίας μαρμάρου. Το πρόγραμμα τελείωσε με επίσκεψη των συμμετεχόντων στην Σμύρνη, στην αρχαία πόλη της Εφέσου και στον Κιρκιντζέ, χωριό του βιβλίου Ματωμένα Χώματα της Διδώς Σωτηρίου.

 

                                                                                                

 

 

Διαγωνισμός Ρομποτικής

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής Ανοιχτών Τεχνολογιών

Το σχολείο μας συμμετείχε εφέτος στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών που διοργανώθηκε από 26 Ανώτατα Ακαδημαϊκά ιδρύματα. Οι μαθητές του τμήματος της Γ΄ πληροφορικής μαζί με τον εκπαιδευτικό κ. Μολώνη Ζαχαρία ΠΕ86   δημιούργησαν την ομάδα Epal_Artas_robotics_team_1 και υλοποίησαν το έργο Epal_car_race. Το project που υλοποιήσαμε τελικά είναι: ένα αυτοκίνητο, έχει μία οθόνη πάνω του, που εμφανίζει το μήνυμα 1ο Επάλ Άρτας. Ξεκινάει με αντίστροφη μέτρηση στην οθόνη 10,9,8.......3,2,1 και μετά ξεκινά να κινείται σε μια λευκή πίστα με την χρήση αισθητήρα και όταν φτάνει στην γραμμή τερματισμού (μαύρο χρώμα) σταματάει και εμφανίζει τον χρόνο που πέτυχε.

ΥΠΟΛΟΙΗΣΗ

Για την συμμετοχή μας στον διαγωνισμό αγοράσαμε το παρακάτω Smart Car Kit στην τιμή των 57 ευρώ περίπου μετά από έκπτωση μέσω internet.

Αναλυτικά τα περιεχόμενα του Multi-functional Smart Car Kit της εταιρείας LAFVIN

 

Οι μαθητές του τμήματος Γ΄ πληροφορικής άρχισαν να συναρμολογούν το αυτοκίνητό μας.

 

Εδώ βλέπουμε το πάνω και κάτω μέρος του αυτοκινήτου.

 

Η οθόνη του αυτοκινήτου εμφανίζει το μήνυμα 1ο EPAL ARTAS στην πρώτη γραμμή

Ενώ στην δεύτερη γραμμή μετράει το χρόνο.

Μας δυσκόλεψε πάρα πολύ μέχρι να την λειτουργήσουμε, τελικά έφταιγε ότι έπρεπε να βάλουμε μια νέα βιβλιοθήκη που βρήκαμε στο internet μετά από πολύ ψάξιμο.

( #include <hd44780ioClass/hd44780_I2Cexp.h> )

 

Συνεχίσαμε να προχωράμε ακολουθώντας τις οδηγίες συναρμολόγησης που συνοδεύονταν από cd.

Ακολούθησε η δημιουργία της πίστας. Χρησιμοποιήσαμε ένα παλιό γραφείο.

 

Εκτυπώσαμε σε χαρτί Α4 με κόλλα τα σχέδια μας και τα κολλήσαμε πάνω στην πίστα.

 

Το αυτοκίνητο ξεκινά με αντίστροφη μέτρηση 10,9,8……3,2,1 κινείται (άσπρο χρώμα) και σταματά με τον αισθητήρα όταν φτάσει στην μαύρη γραμμή του τερματισμού.

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ

Λόγω έλλειψης εμπειρίας και έλλειψης χρόνου θέλαμε αλλά δεν το υλοποιήσαμε να το προχωρήσουμε όταν φτάνει στην γραμμή τερματισμού να υπήρχε μια γέφυρα και εάν έκανε καλύτερο χρόνο (ρεκόρ) τότε θα πετούσαμε μπαλόνια ή κομφετί.

 

 

 

Μουσείο Παπαγιάννη

Από την εκδρομή του 1ου ΕΠΑ.Λ Άρτας στο μουσείο Παπαγιάννη στο Ελληνικό Ιωαννίνων στα πλαίσια του πολιτικού προγράμματος Role Models Erasmus+. Γνωρίσαμε τον κ Παπαγιάννη μας ξενάγησε στους χώρους του μουσείου που δημιούργησε ,μας διηγήθηκε την προσωπική του ιστορία καθώς και την ιστορία των έργων του . Ένας καταπληκτικός Άνθρωπος.Τον ευχαριστούμε θερμά.

   

 

 

 

 

 

 

 

Publish modules to the "offcanvas" position.